,

CAD-CAM Γέφυρα μεταλλοπορσελάνης επι εμφυτευμάτων

Απο το 2015 υποστηρίζουμε την ψηφιακή τεχνολογία στην οδοντοτεχνική στο εργαστήριο μας.

Στο περιστατικό αυτό όλη η εργασία απο την αποτύπωση μέχρι την τελική εφαρμογή σχεδιάστηκε και παράχθηκε ψηφιακά με συστήματα CAD-CAM του εργαστηρίου. Σε ασθενή με ολική νωδότητα κάτω γνάθου έγινε αποκατάσταση όλων των δοντιών με ακίνητη προσθετική εργασία μεταλλοπορσελάνης επι 6 εμφυτευμάτων. Το εργαστήριο μας υποστήριξε τον χειρούργο οδοντίατρο και η τελική αποκατάσταση με την προβλεψιμότητα της ψηφιακής τεχνολογίας  τελείωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα .

  • Αποτύπωση με δισκάριο ψηφιακά σχεδιασμένο, εξατομικευμένο, με την κατάλληλη υποστήριξη για κάθε εμφύτευμα .
  • Στο περιστατικό είχαμε παθητική εφαρμογή επι των 6 εμφυτευμάτων.
  • Μεταλλικό σκελετό χωρίς τάσεις και πόρους (δεν έγινε χυτήριο) άρα αντοχή στο χρόνο
  • Ομοιόμορφο πάχος πορσελάνης (περίπου 2 χιλιοστά) που υποστηρίζετε απο μέταλλο σε κάθε σημείο που μπορούσε να δώσει ρωγμή.
  • Βιοσυμβατό μεταλλικό σκελετό χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στο στόμα στο πέρασμα των χρόνων.
Αρχική κατάσταση. Πλήρης νωδότητα κάτω γνάθου

Αρχική κατάσταση. Πλήρης νωδότητα κάτω γνάθου

Εξατομικευμένο δισκάριο αποτύπωσης έτοιμο για τρισδιάστατη εκτύπωση

Εξατομικευμένο δισκάριο αποτύπωσης έτοιμο για τρισδιάστατη εκτύπωση

Ψηφιακή σχεδίαση του μεταλλικού σκελετού

Ψηφιακή σχεδίαση του μεταλλικού σκελετού έτοιμο για το CAM. Απομακρυσμένη επικοινωνία με το ιατρείου του κλινικού για την σύμφωνη γνώμη της σχεδίασης πρίν το πάρουμε στα χέρια μας

Τελική αποκατάσταση. Γέφυρα μεταλλοπορσελάνη επι 6 εμφυτευμάτων

Τελική αποκατάσταση. Γέφυρα μεταλλοπορσελάνη επι 6 εμφυτευμάτων

, , ,

Υβριδική επι εμφυτευμάτων με δευτερεύων μεταλλικό σκελετό για πορσελάνη

Για τους συνεργάτες μας έχουμε λύσεις και για απαιτητικές περιπτώσεις επι-εμφυτευμάτων. Υβριδική γέφυρα. Δευτερεύον γεφύρωμα μεταλλοπορσελάνης (PFM) πάνω σε κοχλιούμενη γέφυρα επι εμφυτευμάτων. Το πρόβολο σχεδιάστηκε πάνω στο πρωτεύον κοχλιούμενο γεφύρωμα. Γνωστό και δοκιμασμένο, εδώ και χρόνια, σχέδιο εργασίας που γινόταν με φρεζαδόρους, καμινέτα, χυτήρια. Η επιτυχία είναι οτι σχεδιάστηκε ψηφιακά στο CAD χωρις να υπάρχει η επιλογή σαν project να το δημιουργήσεις και χωρίς την ανάγκη να έχουμε στα χέρια μας οποιοδήποτε στάδιο της προσθετικής για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο επόμενο. Όλα τα στάδια φεύγουν στα CAM την ίδια στιγμή . Η συγκεκριμένη ψηφιακή σχεδίαση λύνει αρκετά προβλήματα πάνω σε επιεμφυτευματικές με πρόβολο, με την οπή της βίδας κοχλίωσης παρειακά. .

how to design Hybrid Porcelain Fused to Metal on top of Screw retained bridge.

Αρχική κατάσταση Initial

Αρχική κατάσταση

Ψηφιακό διαγνωστικό κέρωμα Digital wax up

Final

Εμφυτεύματα. Αυλοί κοχλίωσης

Εμφυτεύματα. Αυλοί κοχλίωσης . Implants

Πρωτεύoν φρεζαριστό. 2 γεφυρώματα επιεμφυτευμάτων , 1 ενδιάμεσο, 1 πρόβολο. Primary screw retained bridge

Πρωτεύoν φρεζαριστό. 2 γεφυρώματα επιεμφυτευμάτων , 1 ενδιάμεσο, 1 πρόβολο. Primary screw retained bridge

Υπερκείμενη κατασκευή. Εδώ σκελετός για μεταλλοπορσελάνη. Μπορούμε και μεταλλοακρυλική ή οτι χρειαστεί. Secondary overstructure prorcelain fuse to metal.

Υπερκείμενη κατασκευή. Εδώ σκελετός για μεταλλοπορσελάνη. Μπορούμε και μεταλλοακρυλική ή οτι χρειαστεί. Secondary overstructure prorcelain fuse to metal.

, ,

Προσθετικά CAD-CAM συμβατά με Ankylos C/X

Σε όλους τους συνεργάτες μας μπορούμε και υποστηρίζουμε τα προσθετικά σε Dentsply Ankylos C/x . Συγκολλούμενα ή κοχλιούμενα στεφάνες και γέφυρες μέσα απο σχεδιαστικό CAD με ακρίβεια 8-10 μικρών. Όλα τα εμφυτεύματα που υποστηρίζουμε ψηφιακά : εδώ

Η λύση σε ένα πρόβλημα των Dental CAD application στη δημιουργία duplicate file

Η λύση που δίνετε ειναι για scanner της Identica αλλα παρόμοια λύνεται και σε ολα τα scanner.

Στην περίπτωση που θέλουμε να δημιουργήσουμε ενα πανομοιότυπο αρχειο της δουλειας μας σε μεταγενέστερη μέρα τοτε αν πάμε να ανοιξουμε το καινουριο αρχειο στην καινούρια μέρα με σκοπό να τροποποιησουμε κάποια scan data τοτε το scan – app δεν καταλαβαίνει οτι  εχουμε σκαναρει τα εκμαγεια μας και ετσι μας ζηταει να τα ξανασκαρει !

Η λύση ειναι να μεταφερουμε χειροκινητα 3 αρχεια απο τον παλιο φάκελο στον καινουριο και να μετανομάσουμε την ονομασία τους ωστε να ταιριαζει με τα υπόλοιπα του φακέλου

Παλιό αρχείο CAD. Κανουμε COPY τα 3 αρχεια.

καινούριος φάκελος . Κανουμε PASTE τα 3 αρχεια και τα μετανομαζουμε με την ονομασία των άλλων αρχειων.

Κατόπιν κλεινουμε το exocad database και ανοιγουμε ξανα και είμαστε έτοιμοι να πάμε σε προηγούμενα scan data.

THE PROBLEM : in the exocad database If you create a duplicate file (scan data) in new day and try to open it for modify some of the previews scans in the scan-app (ColLab), then it does not understand that you have already scanned and started from the start (new scans) .
THE SOLUTION : (for identica scanner but is the same in other) Find the old folder and find the 3 files. Copy-Paste in the new day folder and rename