, , ,

Υβριδική επι εμφυτευμάτων με δευτερεύων μεταλλικό σκελετό για πορσελάνη

Για τους συνεργάτες μας έχουμε λύσεις και για απαιτητικές περιπτώσεις επι-εμφυτευμάτων. Υβριδική γέφυρα. Δευτερεύον γεφύρωμα μεταλλοπορσελάνης (PFM) πάνω σε κοχλιούμενη γέφυρα επι εμφυτευμάτων. Το πρόβολο σχεδιάστηκε πάνω στο πρωτεύον κοχλιούμενο γεφύρωμα. Γνωστό και δοκιμασμένο, εδώ και χρόνια, σχέδιο εργασίας που γινόταν με φρεζαδόρους, καμινέτα, χυτήρια. Η επιτυχία είναι οτι σχεδιάστηκε ψηφιακά στο CAD χωρις να υπάρχει η επιλογή σαν project να το δημιουργήσεις και χωρίς την ανάγκη να έχουμε στα χέρια μας οποιοδήποτε στάδιο της προσθετικής για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο επόμενο. Όλα τα στάδια φεύγουν στα CAM την ίδια στιγμή . Η συγκεκριμένη ψηφιακή σχεδίαση λύνει αρκετά προβλήματα πάνω σε επιεμφυτευματικές με πρόβολο, με την οπή της βίδας κοχλίωσης παρειακά. .

how to design Hybrid Porcelain Fused to Metal on top of Screw retained bridge.

Αρχική κατάσταση Initial

Αρχική κατάσταση

Ψηφιακό διαγνωστικό κέρωμα Digital wax up

Final

Εμφυτεύματα. Αυλοί κοχλίωσης

Εμφυτεύματα. Αυλοί κοχλίωσης . Implants

Πρωτεύoν φρεζαριστό. 2 γεφυρώματα επιεμφυτευμάτων , 1 ενδιάμεσο, 1 πρόβολο. Primary screw retained bridge

Πρωτεύoν φρεζαριστό. 2 γεφυρώματα επιεμφυτευμάτων , 1 ενδιάμεσο, 1 πρόβολο. Primary screw retained bridge

Υπερκείμενη κατασκευή. Εδώ σκελετός για μεταλλοπορσελάνη. Μπορούμε και μεταλλοακρυλική ή οτι χρειαστεί. Secondary overstructure prorcelain fuse to metal.

Υπερκείμενη κατασκευή. Εδώ σκελετός για μεταλλοπορσελάνη. Μπορούμε και μεταλλοακρυλική ή οτι χρειαστεί. Secondary overstructure prorcelain fuse to metal.

, ,

Προσθετικά CAD-CAM συμβατά με Ankylos C/X

Σε όλους τους συνεργάτες μας μπορούμε και υποστηρίζουμε τα προσθετικά σε Dentsply Ankylos C/x . Συγκολλούμενα ή κοχλιούμενα στεφάνες και γέφυρες μέσα απο σχεδιαστικό CAD με ακρίβεια 8-10 μικρών. Όλα τα εμφυτεύματα που υποστηρίζουμε ψηφιακά : εδώ

Η λύση σε ένα πρόβλημα των Dental CAD application στη δημιουργία duplicate file

Η λύση που δίνετε ειναι για scanner της Identica αλλα παρόμοια λύνεται και σε ολα τα scanner.

Στην περίπτωση που θέλουμε να δημιουργήσουμε ενα πανομοιότυπο αρχειο της δουλειας μας σε μεταγενέστερη μέρα τοτε αν πάμε να ανοιξουμε το καινουριο αρχειο στην καινούρια μέρα με σκοπό να τροποποιησουμε κάποια scan data τοτε το scan – app δεν καταλαβαίνει οτι  εχουμε σκαναρει τα εκμαγεια μας και ετσι μας ζηταει να τα ξανασκαρει !

Η λύση ειναι να μεταφερουμε χειροκινητα 3 αρχεια απο τον παλιο φάκελο στον καινουριο και να μετανομάσουμε την ονομασία τους ωστε να ταιριαζει με τα υπόλοιπα του φακέλου

Παλιό αρχείο CAD. Κανουμε COPY τα 3 αρχεια.

καινούριος φάκελος . Κανουμε PASTE τα 3 αρχεια και τα μετανομαζουμε με την ονομασία των άλλων αρχειων.

Κατόπιν κλεινουμε το exocad database και ανοιγουμε ξανα και είμαστε έτοιμοι να πάμε σε προηγούμενα scan data.

THE PROBLEM : in the exocad database If you create a duplicate file (scan data) in new day and try to open it for modify some of the previews scans in the scan-app (ColLab), then it does not understand that you have already scanned and started from the start (new scans) .
THE SOLUTION : (for identica scanner but is the same in other) Find the old folder and find the 3 files. Copy-Paste in the new day folder and rename

 

 

 

Alternative occlusion scan

Μια εναλλακτική μέθοδο για μεταφορά της κεντρικής σχέσης των δοντιών του ασθενή προς ψηφιοποίηση. Η μεθοδος αυτή εχει το πλεονέκτημα για τον κλινικό οτι μπορεί να “κλειδώσει” την κεντρική σχέση των δοντιών χωρίς να χρειαστεί να ανοίξει το στόμα του ο ασθενής αφού το δισκάριο τοποθετείται με κλειστό το στόμα στην μπροστινή εξάρα πάνω κάτω.

Κατόπιν ο τεχνίτης μπορεί μα τον παραπάνω τρόπο να ψηφιοποιήση όλη την εργασία χωρίς πρόβλημα για να κατασκευαστεί ο μεταλλικός σκλελετός της ακίνητης προσθετικής.

Στην πρόβα του μεταλλικού σκελετού θα γινει η καταγραφή της κεντρικής σχέσης απο τον κλινικό με την παραδοσιακή μέθοδο.